6 Ağustos 2009 Perşembe

AŞK-Elif Şafak

Diğer bloğumdan vazgeçme sebebim orada yaşadığım teknik sorunlardı. Maalesef diğer bloğumda 2006 dan beri yayınladığım yazılarımı buraya taşıyamadım. Ama bu demek değil ki hepsi orada kalacak fırsat buldukça oradan istediklerimi taşıyacağım. AŞK la ilgilide yazmıştım ama bu kitabı o kadar beğendim ki burada da olsun istedim.

Uzun zamandır bu kadar içime işleyen bir kitap okumamıştım. Kitap beni resmen kendine esir etti.
GÖNLÜ GENİŞ VE RUHU ZENGİN SUFİ MEŞREPLİLERİNİN KIRK KURALI nı yazdım hayat defterime. Ve şimdiye kadar neden Elif Şafak okumadım diye hayıflandım. Kırk kuraldan bir tanesi ise hala bilgisayarımın sağ üst köşesinde asılı, AŞK' ı unutmayayım diye ;

TESLİM OL, BIRAK HAYAT İLİKLERİNE KADAR İŞLESİN. DÜZENİM BOZULUR, HAYATIMIN ALTI ÜSTÜNE GELİR DİYE ENDİŞE ETME. NERDEN BİLİYORSUN
HAYATIN ALTININ ÜSTÜNDEN DAHA İYİ OLMAYACAĞINI

Ya ortasındasındır AŞK'ın merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde..Ella Rubinntain (40) Amerikalı bir ev kadınıdır. Tipik burjuva değerlerinin hâkim olduğu oldukça varlıklı bir ailesi, düzenli ve görünüşte 'sorunsuz' bir evliliği vardır. Üç çocuğunu da büyüttükten sonra bir yayınevinde editör-asistanı olarak iş bulur; görevi A. Z. Zahara adlı tanınmamış bir yazarın tasavvuf felsefesini konu alan tarihi romanını değerlendirmektir.Ancak hayatının kritik bir döneminde eline aldığı bu kitap, hiç beklemediği bir şekilde Ella'yı derinden sarsacak, dünyevi aşkı keşfetmek adına zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmasına neden olacaktır.Hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar… ve aşkın peşinde kat etmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller…Aşk… kitap içinde bir kitap, hayatın anlamı peşinde bir aşk macerası…Aşk… Elif Şafak'tan arayışa, gerçeğe ve keşfetmeye dair bir roman.

Alıntıdır

Bu kitap herkese tavsiyemdir.
Sevgiyle...

6 yorum:

  1. Bucancım merhaba beni unutmamiş olmana çok sevindim.Yeni bloğun hayırlı olsun bende blogspota geçeli bayağı oldu,dikiş makinanı güle güle kullan çoook sevgiler. diğer bloğum

    artmamila.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Elif Şafak ve Aşk hakkındaki yorumunuza aynen katılıyorum. Ben de neden şimdiye kadar Elif Şafak okumadım? diye soruyorum. Kurgusu, dili ve tasavvufa dokuşu harika. Görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
  3. İnsanlar 'Aşk'tan önce Elif Şafak'ı okumuyorlardı zira yazarımızın öz bir okuyucu kitlesi ile Doğan Kitabevi'ne geçmeden önce satsın diye değil de okunsun diye yazdığı kitapları vardı.

    Ha evet 'Aşk'ı sevdim ama, Elif Şafak'ı sevdim, tasavvufî okumak da hoş diyenler varsa lütfen önce yazarın Pinhan'ını okusunlar da gelsinler.

    Enfes ve leziz olan odur.

    'Aşk' sade ve basit bir metindir Elif Şafak için. Herkes alsın ve herkes sevsin diye yazılmıştır.

    YanıtlaSil
  4. birkaç gecedir elimde bu kitap.bayıldım.

    YanıtlaSil
  5. Canım senin yorumunu okumadan önce aklımdan geçiyordu. Aşk'I tekrar sindire sindire okumak.

    YanıtlaSil
  6. dimi insan piştikçe tekrar tekrar okuma gereği duyuyor:)

    YanıtlaSil

GÖZLERİNİ AÇTIYSAN YENİ GÜNE, GÜLÜMSE :)

INSTAGRAM bybucanni

 

KAÇ KİŞİ ONLINE