20 Ağustos 2009 Perşembe

Meşhur converse patiklerim

Sevgili yeğenime ördüğüm converse patikleri blogspota taşımasaydım içimde kalırdı. O zaman çok ilgi görmüştü. Daha önce burada ve burada da yayınlamıştım. Beyfendi 2 yaşını çoktan geçti. Patikleri artık olmuyor. Ama patiklerin namı sürüyor. Acaba şimdide nike mı yapsam :)

Diğer bloğumda ki kaydı olduğu gibi buraya taşıdım. Aşama aşama yapılışını anlatmıştım. Hadi size kolay gele...

Uzun zaman önce yayınladığım converse patikler öyle çok ilgi gördü ki , daha önce yapılışını eklemek istiyordum ancak patiği yaparken fotoğraflamak, fotoğrafları düzenlemek gerçekten çok vakit alıyor. Tabi anlatmakta cabası, inanın yapmak anlatmaktan daha kolay. Arkadaşlar yapılışını o kadar çok istediki artık dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım.



Patiğimize 20 zincir çekerek başlıyoruz. Tabanı oluşturmak için
her zincirin üzerini tekli trabzanla dolduruyoruz.

Trabzanlar bitince üç zincir çekip, dairesel şekilde trabzan yapmaya devam ediyoruz. Tabanın düz olması için her iki uçta bir deliğe iki kere batarak bir kaç yerde arttırıyoruz.

Bu şekilde dönerek taban istediğimiz boyuta gelinceye dek tekli trabzan yapmaya devam ediyoruz.


Tabanın alt kısmı bittikten sonra üst kısmını yapmak için tabanın ters tarafını kendimize çevirerek üç zincir çekiyoruz.( tabanın düzgün kısmının altta görünen tarafta kalması için )

Burası çok önemli, üç zincir çektikten sonra ilmeği içten alarak tekli trabzan yapmaya devam ediyoruz.


Sanırım bu fotoğrafta nasıl yapacağımız biraz daha net. Yanlız ben resim çekerken unutmuşum, iğne üstü almayı unutmuyoruz ve bu şekilde hiç arttırmadan bir sıra tekli trabzan yapıyoruz.

İşte patiğimizin tabanı oluşmaya başladı. İkinci sırayıda tekli trabzanla hiç arttırmadan yapalım. İki sıra trabzandan sonra bir sıra kırmızı iple sık iğne, onun üzerinede beyaz iple sık iğne yapalım.
Böylece patiğimizin tabanı bitmiş oldu.

Patiğimizin dil kısmını yapmak için patiğin ön tarafından istediğimiz kadar ilmek alarak yukarıya kadar tekli trabzan yapalım.( ben 16-18 yapıyorum)

Pembe kısmı yapmak için beyaz kısmın bitiminden diğer tarafına kadar tekli trabzan yapıyoruz ve her sırada baştan ve sondan birer trabzan küçülterek istediğimiz yüksekliğe gelince patiğimizi bitiriyoruz.



Gelelim patiğimizi süslemeye;
Patiğe ismini veren converse logosunu yapmak için sık iğneden küçük bir daire yapıyoruz ve üzerine kırmızı iple yıldız işliyoruz. Logomuz tamamlanınca patiğimize dikiyoruz. Bağcıklarınıda taktıkmı patiğimiz minik ayaklar için kullanıma hazır hale geliyor.
Şimdiden hepinize kolay gelsin, umarım açıklayıcı olmuştur. Anlaşılmayan bir yer olursa nerede takıldığınızı yazarsanız izah etmeye çalışırım. Sevgiler.....

Arkadaşlar ne tarz iple ördüğümü sormuşsunuz. Kırmızıyı nako vizon ile örmüştüm ama pembeyi hatırlamıyorum. Eğer patiğin ayakkabı gibi durmasını istiyorsanız ipi biraz kalın tığı ince tutun. Kolay gelsin...


İnstagram@bybucanni

4 yorum:

  1. süper olmuş ellerine sağlık.bayıldımmmm

    YanıtlaSil
  2. cnm gercekten muhtesemmm..bence trend yaratıır bunlar:)

    YanıtlaSil
  3. bloğunuzu yeni keşfettim ve bu patiği görünce içimden kıkırkıkır güldüm..:) çok güzel olmuş, ellerinize sağlık..;) tam yeni nesillik!;)

    YanıtlaSil
  4. çok şeker olmuş bunlar elinize sağlık :)

    YanıtlaSil

GÖZLERİNİ AÇTIYSAN YENİ GÜNE, GÜLÜMSE :)

INSTAGRAM bybucanni

 

KAÇ KİŞİ ONLINE