8 Eylül 2009 Salı

Pembe şifon bluz

Şu benim ablam varya acayip şanslı. Bu bluzu yine onun için diktim. Çok şık oldu yaw. Bide üstünde görseniz. Sanırım söktüm ben bu işi. Tabiki bir takım hatalar yapıyorum ama idare edin artık şurada 6 aylık terziyim dimi :)


Kendimce bir şablon çizdim umarım dikmek isteyenlere yardımcı olur. 145CM (enden) kumaşı ikiye katlayıp bedeninizin genişliğinde kesin. Ben omuzlarda dikiş olmaması için bu yöntemi denedim. Kumaşın dört bir tarafını makinayla (kıvırma ayağı ile çok kolay) geçerek katladım.
En sıkıntılı kısım boyun kısmı. Boyun oyuğunu yaptıktan sonra makinanın kenar kıvırma ayağını takarak yakayı döndüm. (bu kenar kıvırma ayağı süper bişey olmayanlar kesin alsın acayip kolaylık)
Koltuk altlarından kalçaya kadar kenardan 20 cm içeriden düz dikiş geçtim. Bu dikişin yanlarından kuşak geçirmek için ilik açtım. ( işte bu kısmı elle yapmak zorunda kaldım. Çok iyi olmadı ama Allahtan görünmeyen kısım) Kalan kumaştan bide kuşak yaptım işte sonuç budur.
Herkese kolay gelsin. Sevgiyle...

10 yorum:

  1. gerçekten pek şanslıymış çok şık olmuş renklerde süper

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA OLMUŞ GERÇEKTEN.. ABLANDA GÜZEL GÜNLERDE GİYSİN İNŞALLAH... KIVIRMA AYAPI DEDİĞİN NASIL BİRŞEY ACABA BİR FOTOSUNU ÇEKŞP KOYARMISIN BEN CAHİLDE GÖRSÜN:)

    YanıtlaSil
  3. çok sağol canım. bir ayakla olacak iş değil bu marifet sende bence. ama en kısa zamanda alıp deneyeceğim bende. birde kullanımı farklımı ayağın. neyse alınca nasıl kullanıldığını anlatırsın değil mi?

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş canım, renklere bayıldımmmm!!

    YanıtlaSil
  5. Merhaba çok güzel olmuş. Renkler çok uyumlu. Kumaşları nerden alıyorsunuz. Ben onu merak ettim.

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,

    Renklerine bayıldım. Kumaşları nereden alıyorsunuz acaba onu merak ettim. Ben Anadolu yakasındayım. Ve kumaş alacağım yer arıyorum. Tabi uygun rakama.

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Suhuba merhaba
    Ben Bursa'da yaşıyorum. Burdaki kumaşçılardan alıyorum kumaşlarımı.Anadolu yakasında da uygun kumaşçılar vardır. İstanbulda oturan arkadaşlara danışsan eminim yardımcı olurlar. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  8. Çok Şık olmuş güzel elleriniz sağlık Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle sevgiyle kalın
    görüşmek dileğiyle..Ziyaretime bekliyorum :)İzlemede kalmayın lütfen:)

    YanıtlaSil
  9. çok güzel olmuş ellerine sağlık rengide harika!

    YanıtlaSil
  10. merhabalar bence güzel olmuş ellerinize sağlık benim sizden bir ricam olucak bende de kıvırma ayağı var ama bir türlü beceremiyorum kumaşı kaçırıyorum püf noktası varmı anlatımısın

    YanıtlaSil

GÖZLERİNİ AÇTIYSAN YENİ GÜNE, GÜLÜMSE :)

INSTAGRAM bybucanni

 

KAÇ KİŞİ ONLINE