29 Ekim 2009 Perşembe

Bu Gün Bayram

Bu gün Cumhuriyet Bayramı olduğu için tatildi. Geç vakitte dışarı çıkmayı planlıyordum ancak annemlerden telefon gelince daha erken dışarıya çıktım. Annemle babam Allah kısmet ederse Hacca gidecek. Bu haber hepimize sürpriz oldu. Ek kontenjan açılmış ve bizimkilere kısmet oldu. Allah inşallah sağ salim gidip dönmek nasip eder.
Neyse annem ve babam Yalova'dan geldiler. Buluşma yeri olarakta Ulucami yi kararlaştırdık. Ayy iyiki de erken çıkmışız. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını izlemek nasip oldu. Bayağıdır izlememiştim. Dün Nefes'i izledikten sonra bu günde üstüne Mehterandan kahramanlık türküleri ni dinleyince acayip duygu patlaması yaşadım. Göz yaşlarım şapır şapır iniyo tutmak ne mümkün. Neyse kutlamalar bitti önce ablamla buluştuk. Trafik kapatıldığı için babamlar biraz daha geç geldi. Ablamda başka bir tarafta kutlamaları izlemiş.
Yanıma gelince ağladınmı diye sordu :) benim cevap: hı hı, ablamın sorusu: salakmıyız biz herşeye ağlıyoruz, Benim cevap: Hayır Vatanımızı, Milletimizi, Tarihimizi seviyoruz.
İşte böyle canlar bu günümüzde böyle geçti. Annemlerin alışverişini yaptık, bayramımızı kutladık. Döndük tekkeye paylaşmaya işte günden kalanlar; Kortejde Mehteranlar

CEDDİN DEDEN
Ceddin deden, neslin baban
Hep kahraman Türk milleti
Orduların, pekçok zaman
Vermiştiler dünyaya şan.

Türk milleti, Türk milleti
Aşk ile sev milliyeti
Kahret vatan düşmanını
Çeksin o mel’un zilleti.

Hüseyniİsmail Hakkı Bey


3 yorum:

  1. canim okurken bile cok duygulandim..
    biz burda bayramlari anca tv den takip edebiliyoruz,ama bu bile bize yogun duygular ya$amamiza yetiyor,orda olsak kim bilir nasil olur...bende dün bütün gün gözleri sulu gezdim.:)..ak$am i$ten eve geldigimdede annemi tv nin kar$isinda aglar vaziyette buldum..(sulu gözlü sülale):)
    Cok öptüm canim..

    YanıtlaSil
  2. merhablar, bu boyutta fotoğraf yüklemek istiyorum bende bloga yaptıınız ekstra bişiy varmı?

    YanıtlaSil
  3. harika resimler bunlar ,ne güzeldir onları orda canlı izlemek..

    YanıtlaSil

GÖZLERİNİ AÇTIYSAN YENİ GÜNE, GÜLÜMSE :)

INSTAGRAM bybucanni

 

KAÇ KİŞİ ONLINE