20 Kasım 2009 Cuma

Bir Kitap Bir Film

************Kürk Mantolu Madonna- Sabahattin Ali************


Bir tabloyla başlayan bir aşk ve bu aşkı yaşayan umulmadık bir insan. İnsanın derinliklerini anlatan çok etkileyici bir kitap.
Kitabı bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine okudum. İlk sayfalarda pek anlam veremedim neden bu kadar beğendiğine. Ancak sayfalar ilerledikçe kitap beni sardı sarmaladı.
Kitaptan küçük notlar;
"insanlar birbirlerini tanımanın ne kadar güç olduğunu bildikleri için bu zahmetli işe teşebbüs etmektense, körler gibi rastgele dolaşmayı ve ancak çarpıştıkça birbirlerinin mevcudiyetinden haberdar olmayı tercih ediyorlar"

"Bir ruh, ancak bir benzerini bulduğu zaman ve bize, bizim aklımıza, hesaplarımıza danışmaya lüzum bile görmeden, meydana çıkıyordu…Biz ancak o zaman sahiden yaşamaya -ruhumuzla yaşamaya- başlıyorduk"

"Başkasına merhamet etmek, ondan daha kuvvetli olduğunu zannetmektir ki, ne kendimizi bu kadar büyük, ne de başkalarını bizden daha zavallı görmeye hakkımız yoktur"

"Hayat beni kaybetmekle hiçbirşey ziyan etmeyecekti"

"Kaybedilen en kıymetli eşyanın, servetin, her türlü dünya saadetinin acısı zamanla unutuluyor. Yalnız kaçırılan fırsatlar asla akıldan çıkmıyor ve her hatırlayışta insanın içini sızlatıyor"

*************************2012***********************


Az önce sinemadan döndüm. 2012'yi izedik. Gerçekten çok etkileyici, fantastik bir film. Görsel efektler olağanüstüydü. Bir çok bölümde inanılmaz etkilendim. Yakında sinemaya gidecekler bence tercihiniz 2012 olsun.
Herkese mutlu haftasonları...

12 yorum:

  1. Konusu çok bayık ama görsel efektler şahane .. insanı gerçekten düşündürüyor ..

    YanıtlaSil
  2. kitapta,film de harika görünüyor.senin tavsiyelerine uyuyorum zaten,seni kitap ve sinema konusunda rehber edindim,haberin olsun.hızına yetişemiyorum ama napalım yaşlılık işte:))))

    YanıtlaSil
  3. bu aralar filmi bi kaç kişide duydum zorla izletceniz bana ha:)

    YanıtlaSil
  4. hönkkk:))ben korkarım vala böle filmlerden:))nolacaksa olacak şimdiden içimi hoplatmiyim derim:))sebahattin alinin kuyucaklı yusufunu okumuştum,oldukça sosyal mesajlıydı bu kitabını bilmiyorum ama halit huseyni yi çok merak ettim okumak isterim ilk fırsatta.
    Annenler kucak kucak güzelliklerle dönsünler inşllh kutlu beldelerden.

    YanıtlaSil
  5. Nilgüncüğüm bende görselleri çook beğendim.

    Filizciğim canım arkadaşım gerçekten beğenmediğim şeyleri tavsiye etmiyorum. Aslında okuduğum kitapların yarısındanda bahsetmiyorum Ama biliyosun benim vaktim bol. Sen gene iyi yetişiyosun :)

    Leyyacığım sağol iyi dileklerin için.

    Serpilciğim git izle yaw sinemanın tadı herzaman başka.

    YanıtlaSil
  6. ben de merak edıoorum ama malum hastalık gırınce gıdemediimm...gecmıs olsun dıleklern için de cok tskler...

    YanıtlaSil
  7. 2012 ye Ömi'nin şirketi sponsordu valla galaya bile gitmedik feci tırtmış :) Bu arada Kürk Mantolu Madonna muhteşemdir orta okuldaydım okuduğumda bir daha okurum aklıma geldi

    YanıtlaSil
  8. merhaba,blogunuzu az once kesfettim ve s.ali ile ilgili yazinizi gorunce yorum birakmadan gecemedim.:))
    ilk basta SIKICI gorunse de hayata dair kucuk ayrintilar vardir hikaye ve romanlarinda.ben de icimizdeki seytani SIKILmadan okurum...

    YanıtlaSil
  9. bu kitabın yeri ayrıdır benim için;
    sabahattin Ali'yi tanıma şansına sahip olduğum ve okudukça derinleştiğine inandığım kürk mantolu madonna'yı ne zaman kütüphanede görsem gülümserim şöyle bir
    daha çok okunulası bir kişidir kendisi zaten
    hayatı , insanları ve anadoluyu çok iyi tanır.

    çok güzel bir seçim :)

    YanıtlaSil
  10. sevgili cherry teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. evde duruyor bu kitap kardeşimin,bende ilk sayfalarına bakıp okumaktan vazgeçmiştim,eve gider gitmez bulup okumaya başlicam cnm sağol ;)

    YanıtlaSil
  12. evde duruyor bu kitap kardeşimin,bende ilk sayfalarına bakıp okumaktan vazgeçmiştim,eve gider gitmez bulup okumaya başlicam cnm sağol ;)

    YanıtlaSil

GÖZLERİNİ AÇTIYSAN YENİ GÜNE, GÜLÜMSE :)

INSTAGRAM bybucanni

 

KAÇ KİŞİ ONLINE