10 Aralık 2009 Perşembe

Nefes Nefese-Ayşe Kulin

Şu günlerde çalışmaktan ve kitap okumaktan başka pek birşey yaptığım söylenemez. İlhamları bekliyorum ama gelmiyolar :)

Olsun arada mola vermek lazım. Tabi kitaplar hariç, mola veremediğim tek şey kitaplar. Okurken inanılmaz zevk alıyorum ve fırsat buldukça bolca okumaya çalışıyorum.
Tabi her zaman satın alamıyorum malum kitap fiyatları yüksek. Amaaa benim süper bir çözümüm var.
Bir dolu kitabım var çünkü Şehir Kütüphanesine üyeyim :) İnanın kütüphane derya gibi ne hakkında okumak istiyorsanız elinizin altında. . Okuduğum kitapların içinde beğendiklerim oldukça da sizlerle paylaşıyorum. İşte Ayşe Kulin'in Nefes nefese romanıda onlardan birisi.
Okuduktan sonra etkisinden kurtulamayıp gece rüyamda olayları yaşadığım bir kitap beğeneceğinizi umuyorum.
Bu arada üstteki fotoğraf Bursa Şehir Kütüphanesinin fotoğrafı, gururla sunarım :) Kütüphane setbaşında Bursanın en güzel yerlerinden birinde. Dere kenarındaki bahçesi süper, manzarası harika. Normal çalışma salonunun dışında günlük gazeteleri ve aylık dergileri okuyabileceğimiz sıcacık bir okuma salonu ve bir doluda ziyaretçisi var. Ayrıca yeni çıkan kitapları bulmakta mümkün. Çevremde ki herkese olduğu gibi sizlerede tavsiye ediyorum. İnanın bulunmaz nimet, değerlendirmek lazım.
Sevgiler...

Nefes Nefese-Ayşe Kulin
Son Osmanlı paşalarından Fazıl Reşat'ın kızı Selva ile, âşık olduğu Musevi genci Rafael, evlenmelerine karşı çıkan aileleri tarafından dışlanınca Fransa'ya giderler. Ancak burada da huzur bulamayacak, İkinci Dünya Savaşı'nın başlamasıyla, bu kez de, Hitler'in ağına takılacaklardır. Etraflarını saran Nazi çemberi git gide daralırken, her an tutuklanıp kamplara yollanma korkusuyla yaşamaktadırlar... İşte tam o yıllarda Türkiye, savaşın ateşine bulaşmadan, Almanlarla Müttefikler arasında gerili ince ipte, bir cambaz maharetiyle yürümeye çalışmaktadır... Ayşe Kulin bu yeni romanında, hem ülkeyi savaşın ortasından başarıyla geçiren kadronun hem de Selva ile Rafael'in zor aşkının peşine düşerek, İstanbul'dan Marsilya'ya, Ankara'dan Kahire'ye kadar uzanırken, kendi canları pahasına yüzlerce Yahudi'yi Nazi kıyımından kurtaran Türk diplomatlarının kahramanlıklarını da gün ışığına çıkarıyor...

7 yorum:

  1. Çok haklısın canım ne kadar da güzel yazmışsın kitabı bende çok sevmiştim

    YanıtlaSil
  2. sanırım kiap zevklerimiz birbirine yakın..yaklaşık 2 ay önce okumuştum bu kitabı.çok sevmiştim...Bursa ya gelince üniversiteyi okuduğumşehir...anılarım depreşti:))sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bursadan resimler yayinlayinca cok mutlu oluyor canim,cünki Bursayi senin sayende cok sevdim.:)

    Kitaba gelince...konusu gercekten güzele benziyor. Hatta $imdi Türkkitap evinden bakiyorum varmi diye.:)

    YanıtlaSil
  4. hımmm merak ettim şimdi okumamıştım.Okumayı çok istiyorum ama pek vakit ayıramıyorum bu ara kitaplara.Elimde okunması gereken bir sürü kitap var onlar bitsin sıraya aldım cnm paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. ahannnn:))ahmet mithat efendinin de çok benzer konulu bir kitabı vardı okul dolayısıyla okumuştum:))tabii onda aşk ve milliyet farkı ön palndaydı çok fazla sosyal gerçeklik yoktu.bir çok konuyu bir arada işleyebilmek zamanımız yazarlarının farkı işte.ben de sendeki okuma ve okudugunu en hoş biçimde paylaşma yeteneğine hayranım canım.şimdilik okul dolayısıyla ancak cumhuriyet dönemine kadar yazılmış eserleri okuyabiliyorum güncellenemedik biz daha:))))
    kütüphane binası harika mekan da neffis.acaba gece yatısına da kalabilir miyiz:)))öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  6. Leyyacığım keşke gecede kalabilsek, inan ben bahceyede razıyım uyku tulumuma girer okurum kitabımı :)

    YanıtlaSil

GÖZLERİNİ AÇTIYSAN YENİ GÜNE, GÜLÜMSE :)

INSTAGRAM bybucanni

 

KAÇ KİŞİ ONLINE