5 Nisan 2010 Pazartesi

Bursa'lı Blogcanlar Buluşması


Eveeet işte blogcanlar buluşması. Öncelikle emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve Osmangazi Belediyesine teşekkürlerimi sunarım :)


Sonrada sevgili Çelebi74 de çok teşekkür ediyorum buluşmaya katılmama sebebiyet verdiği için. Ben Bursa'da yaşıyor olduğum halde (kendi işlerime öyle dalmışım ki) organizasyondan bihaberken kendisi taaaa İstanbul'dan bana haber verdi. Sağol şekercim sayende güzel bir gün geçirmiş oldum. Fotoğrafta gördüğünüz gibi katılım da fena değildi.

Katılımcılar: kurdelenakışı, Annemineli, Çelebi74, Sümbül zerafeti,turkuazlale, dilekmutfakta, çatlak cafe, smilena,yarenin günlüğü, bizimgibiler, ezgili tarifler, şehribursa, yüregimden inciler,evde pasta, düşlerimin incisi (umarım arada gözden kaçırdığım kimse yoktur)

Hiç bu kadar çok hamaratı bir arada görmemiştim :) Sohbet, muhabbet fotoğraf derken zamanın nasıl geçtiğini anlamadım.


Yukarıdaki maharetleri ekleyip eklememekte karasız kaldım malum akşam saati herkes acıkmıştır :) Ama eklememekte haksızlık olurdu. Hepsi Bursalı bloggerların el emeği.


İşte bunlarda sevgili Çelebi74'ün bizlere hediyesi. Canım ne kadar incesin. Karta dikkatinizi çekmek isterim. Hepimize ayrı ayrı emek etmiş. Tekrar sağol canım.


Buda sevgili şehribursadan'ın hediyesi. Sağolsun kendisi bu buluşma için bayağı emek etmiş.


Ve incik boncuklarda çam sakızı çoban armağanı benim hediyelerim. Ehh mutfakta bi işe yaramayınca bende anladığım dilden bişeyler yapmak istedim.

Yani canlar gerçekten iyi vakit geçirdim. Herşey çok güzeldi. Arkadaşlar hepinizle tanıştığıma çok sevindim. Bir dahaki buluşmada görüşmek dileğiyle.

Son olarak buluşma yerimizden, Bursamın tarihi mekanlarından biri olan Haraççıoğlu Medresesinden bahsetmek istiyorum.


Bursa'nın en eski yerleşim yerlerinden olan Kavaklı Caddesi'nde zaviye veya nakşibendi tekkesi olarak yapılmış, 1852'de medrese haline çevrilmiş ve değerli bir kütüphaneyi barındırımış tarihi bir yapıdır

Yapı, Bursa'daki Hristiyanlar'dan haraç ve cizye vergilerini topladıkları için Haraççıoğlu veya Cizyederzade olarak anılan bir aile tarafından yaptırılmıştır. Haraççıoğlu Ailesi, 16. yüzyılın ikinci yarısından itibaren Bursa ayanlığını yürütmüş yani halk ile devlet arasında irtibat sağlama işlevini yüklenmişlerdi. O yıllarda ordunun peksimet ihtiyacını karşılayan Bursa'ya peksimet talebi Bursa Ayanı'na iletilirdi. Bursa ayanlığı, Haraççıoğulları'nın görevden ayrılması ile kaldırılmış ve işler kurulan bir heyet tarafından yürütülmeye başlamıştı. Zaviyeyi yaptıran Cizyederzage Hüseyin Ağa ile ilerki yıllarda zaviyede görev yapan diğer şeyhler Kavaklı Caddesi üzerindeki Dar'ul Kura Camii bahçesine gömülmüştür.
Medresenin haziresinde Cizyederzade ailesi bireyleri ile Rumeli Fatihlerinden Hacı İvaz Paşa'nın mezarı bulunur. Hacı İvaz Paşa Yeşil Türbe'nın mimarıdır.
Sevgiyle...


18 yorum:

  1. tek kelimeyle hepiniz süpersiniz :)) sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. canımmmmmmmmmmmm.... evet evet ne güzel bir gündü o gün.. süperdi benim idinde.. hediyelerinde çok güzeldi.. blogcanların kekleri börekleride :))) hepsinden yiyememiş olsamda.. :)))

    tekrarını diliyorum.. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. canım seni tanıdığıma çok sevindim ayrıca hediye için de nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum.çok şncesin.
    takipteyim bundan sonraçtekrar görüşmek dilekleriyle

    YanıtlaSil
  4. bilgisayarım yarın formatlanıcak.izle tuşuna basıyorum ama olmuyor sayfayı açmıyor benim zavallıcık.yarın dan sonra alıcam .gerçi sayfama ekledim...iyi geceler

    YanıtlaSil
  5. yaa ben de aranızda olmalıydım ama olmadı işte:( ayrıca ''benim dünyam'' isimli blog benim değilmi? yoksa benden başka bir benim dünyam bloguna sahip olan bursalı blogcan mı var?:)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel buluşma olmuş canım:)
    bunu fotoğraf karelerine kadar taşımışsınız..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. canım iyi ki geldin tanışma fırsatımız oldu :)en kısa zamanda yeni buluşmada görüşmek üzeree :)

    YanıtlaSil
  8. harika görünüyorsunuz hepiniz, mamalarda aklım kaldı ama ;p

    YanıtlaSil
  9. ne güzel ya kıskandım walla.
    Kimbilir neilginçtir sanal dostları gerçek hayat taşımak:))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. tatlım ne güzel bir buluşma böyle...ah ah keşke bende aranızda olabilseydim...tatlım peçete tekniğini sormuşsun...çok basit...hemen bir taş bul....onu beyaz akrilik su bazlı boya ile 4-5 kat boya...kurutarak ....daha sonra beğendiğin peçeteyi kes ve bir kat ayır ..kestiğin parçayı taşın üzerine yerleştir ve ya peçete tutkalı yada vernikle üzerine fırçayla sürünce hemen yapışıyor..ben vernik kullandım...hadi bakalım......yap bende seninkini göreyim...başka sormak istediğin varsa bana mail adresini yazabilirsin..sevgiler....

    YanıtlaSil
  11. Şehnazım hemen taş arama girişimlerine başlıyorum :) çok sağol anlattığın için.

    YanıtlaSil
  12. Ne kadar güzel keske bende sizinle olabilseydim :)

    YanıtlaSil
  13. Vintage duygular canımcım belki yolun bu taraflara düşerse sende katılırsın bize olmaz mı :) Gelirken Birsen'i de al gel :)

    YanıtlaSil
  14. çok kıskandım...o şahane masada olmak isterdim doğrusu..ayrıca Şehnaz'ın taşlarına bayıldım..eminim seninkiler de çok güzel olur..aşama aşama fotolayabilirsen çok sevinirim..sevgiler

    YanıtlaSil
  15. çok ferah huzurlu bir yere benziyor..ben bursalıyım ama daha önce dikkatimi çekmemiş burasınerde güzelim tam olarak?yaz tatiline çıkıp memlekete döndüğümde bir gidip keyfini çıkarmak isterim...
    www.earringsandgreen.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. Canım topaneye çıkarken saltanat kapısından (sur kapısı)giriyorsun, uludağ tabelasından sola dönüyorsun. kavaklı caddesinde medreseyi bulursun. sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. selamlar hemşehrimm :)
    bende orhangazide oturuyorum. çok güzel olmuş bu iş yaa. emeği geçenleri kutluyorum. hersene olacakmı belki benimde katılma şansım olabilir.

    ayrıca blogunuzda harika çalışmalarınıza bayıldım. elinize sağlık. bende dikiş mak. almayı planlıyorum. sizin çalışmalarınızdan çok yararlanıcağım kesin. kolay gelsin. sevgiler elvan

    YanıtlaSil
  18. bir yıl sonra böyle bir olaydan haberim oldu:))
    umarım bir sonrakini kaçırmam.
    sevgiler

    YanıtlaSil

GÖZLERİNİ AÇTIYSAN YENİ GÜNE, GÜLÜMSE :)

INSTAGRAM bybucanni

 

KAÇ KİŞİ ONLINE