17 Ağustos 2010 Salı

İçimden Kuşlar Göçüyor

Çook sıcak çoook.
İftara 20 dk kaldı vakit geçmiyor. Acıkmak yok susamak ta idare eder. Ama bu uykusuzluk çok kötü çoook. Sahura kalkmasam susuzluğa dayanamayacağımı biliyorum. Eee kalkınca da uykusuzluğa dayanamıyorum. Anlayacağınız yorgunum.
Bir çoğunuz aynı durumdasınız biliyorum. Allah kolaylıklar versin.
Malum bu halde hiç bir şeye el gitmiyor. Uykuya yenik düşülmediği sürece kitap okunuyor. İşte onlardan birtanesi;


Bütün yanlışlarım, bütün gözden ve elden kaçırdıklarım, tutabildiklerim ve benim kıldıklarımla bir hayat yaşadım ve ben olmaktan, iyi kötü, ama böyle olmaktan en sonunda hoşnutluk duymaktayım. Garip bir bilgelik, güçlülük, yıkılmazlık duygusu var içimde. En sonunda ele geçirmeyi başardığım bir özgüven. "İçimden Kuşlar Göçüyor"un bir yerinde böyle diyor İnci Aral; acıları, kederleri ve mutluluklarıyla dolu dolu yaşanan bir hayatın bir yerinde, bir dönüm noktasında.
Kadının tek başına yaşaması, yalnız taşıması gereken güç bir dönem bu; bedensel ve ruhsal değişimlerle, eksikliklerle orta yaşa geçilen eşik. Duyguların en uç noktalarda yaşandığı bu uzun ve güç dönemde, kendi kendisiyle de geçmişiyle de hesaplaşma fırsatı buluyor yazar. Pek az yazarın cesaret ettiği biçimde yaşadıklarını açıkça, hiçbir şeyin arkasına sığınmadan irdeliyor; kendini içtenlikle, dürüstlükle, hatta acımasızlıkla sunuyor. "Ölü Erkek Kuşlar"ın izdüşümleriyle kaleme alınan bu çalışma, belki de o kitabı tamamlayan bir sonsöz.
Arka Kapak

6 yorum:

  1. merak ettim bu kitabı en kısa zamanda bende alayım inşallah

    YanıtlaSil
  2. inan aynı durumdayız hatta şuan uyuyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Evet bu uyksuzuluk benide cok yoruyor canim.Sahurdan sonra uyumayi deniyorum ama birtütlü uykuya dalamiyorum.
    En azindan buralari serin,pek susuzluk cekmiyoruz...Allah size,sicak ülkelerde oruc tutanlara yardim etsin.

    YanıtlaSil
  4. ölü erkek kuşları okumuştum.demek ki bunu da okumak lazım...ben sağlık sorunlarım nedeniyle oruç tutamıyorum ama tutanların halini biliyorum.allah kolaylık versin.ben küçükken de yaza gelmişti böyle de,o saatleri geçiremezdim bir türlü.

    YanıtlaSil
  5. Eylülde çaktığım derslerden sınavım var diye ara verdim kitap okumaya okuncak kitaplar yığıldı en kısa zamanda devam edicem.Bu kitabıda yazdım bir kenara canım teşekkürler .

    YanıtlaSil
  6. Açlık, susuzluk değil de beni de uykusuzluk bitiriyor tatlım. Hafta içi tam bir eziyete dönüyor. İftardan sonra uyuyp kaldığım çok oluyor :) Yine de keyifli, şunun şurasında kaç günümüz kaldı ki :) İnci Aral kitabı hiç okumadım. Başlangıç olarak bana tavsiye eder misin?

    YanıtlaSil

GÖZLERİNİ AÇTIYSAN YENİ GÜNE, GÜLÜMSE :)

INSTAGRAM bybucanni

 

KAÇ KİŞİ ONLINE