11 Ocak 2012 Çarşamba

KÜÇÜK BİRŞEYLER

Sevgili Didem Sezgin'in kaleminden, 2012 için harika bir kılavuz çok beğendim sizlerle de paylaşmak istedim.

Bugün 2012’nin ilk gününün ilk havasını hep beraber soluyoruz. Bugün yeni yılla ilgili geçen senelerde olduğu gibi “ yenilenin- kabuk değiştirin- bir fark yaratın” gibi GENEL VE BELİRSİZ mesajlar içeren bir yazı yazmak hiç içimden gelmedi. Bugün her kimseniz ve her ne yapıyorsanız ( koşul ve şartlardan da bağımsız) fark etmeyecek bir öneriler listesiyle sizi harekete geçirmek dileğim. Çünkü hayatımızda neler değişmeli bilsek de zor olan hep, değişmesi ve gelişmesi gereken şeylerde o İLK ADIMLARI atmaktır. İsteriz ve nasıl da isteriz ki yeni yılımız diğerlerinden ( geridekilerden) bir adım ötede olsun. İş hep tembelliğimizde, iş hep küçük adımları kabul etmememizde tıkanıp kalır. İsteriz ki değişecekse her şey BİR ANDA, ŞIP DİYE değişsin ve gelişiversin. Bu yüzden ben derim ki, bu yıl büyük şeyler hayal edip oturmayı bırakıp ayağa kalkalım ve küçük şeyler yapmak için artık biraz istekli olalım. Ben sizlere BASİT AMA KOLAY OLMAYAN, KÜÇÜK AMA ETKİLİ birkaç maddeyle bu yıla birkaç yenilik katmanızı önereceğim. Bu maddeler aynı zamanda hepimizin şikâyet ettiği “ hayatımızın rutinleşmesine de” engel olacak nitelikteler.

1- Bu yıl kendi kişiliğinizde güçlü olduğunu düşündüğünüz TEK BİR YÖNÜ belirleyin ve parlatın. Parlatmaktan kastım, gücünüzü daha yakından tanımak ve gerekirse eğitimle bu yönünüzü daha çok geliştirmek ve insanlık için fayda sağlayacak şekilde daha sık kullanmak. Sonra kendinizi bu alanda göstermiş olduğunuz emek karşılığında ödüllendirin.

2- Bu yıl kendi kişiliğinizde zayıf olarak gördüğünüz TEK BİR YÖNÜ belirleyin ve geliştirmek için kolları sıvayın. Kolları sıvamaktan kastım, bu konuda kendinizi geliştirmek için okumak, gerekirse eğitim almak ve bu alanda başarılı rol modeller belirleyip örnek almak vb. Sonra kendinizi bu alanda göstermiş olduğunuz emek karşılığında ödüllendirin.

3- Bu yıl uzun zamandır hayalini kurduğunuz HEDEFLERDEN BİRİNİ ele alın ve hayata geçirmek adına elinizden geleni yapın. Hedefinizin küçüklüğü ya da büyüklüğü inanın önemli değil. Değişimin içine girmek ve kararlarınızın arkasında durmak bilin ki gerçekleşen hedeften çok daha HAZ VERİCİDİR. Sonra gerçekleştirdiğiniz hedefi sevdiğiniz birkaç kişiyle kutlayın.

4- Bu yıl hayatınızdan çıkartmak istediğiniz HERHANGİ BİR DURUMU sökün atın. Bu değiştirmek istediğiniz arabanızdan tutun da, kullanmadığınız bir objeye kadar her şeyi kapsayabilir. Hayatınızdan çıkarttığınız şeyin yerine herhangi bir yeni şey hemen koyun.

5- Bu yıl sizle derinden dostluk kuran TEK BİR ARKADAŞINIZA güzel bir jest yapın. Bu ona hediye almaktan, bir sıkıntısına çözüm bulmaya kadar birçok şekilde olabilir. Onu ne kadar sevdiğinizi ve hayatınızda ne kadar önemli olduğunu direk ifade edin.

6- Bu yıl sizin enerjinizi emen ve bir şey alamadığınız TEK BİR İNSANI hayatınızdan tereddüt etmeden çıkarın.

7- Bu yıl uzun zamandır ertelediğiniz TEK BİR KARARI etkili bir şekilde hayatınıza geçirin.

8- Bu yıl isteyip bir türlü elinizin varmadığı TEK BİR HEDİYEYİ kendinize hiç acımadan alın. Bu değiştirmeniz gereken bilgisayarınızdan almak istediğiniz bir kıyafete kadar her şey olabilir.

9- Bu yıl mesafe ya da farklı sebeplerle ( ortamınızın değişmesi gibi) görüşemediğiniz ve sevdiğiniz TEK BİR KİŞİYİ görmek için harekete geçin. Onun ne kadar uzak ya da alakasız bir ortamda olduğunu düşünmeyi bırakıp, size vereceği enerjiyi hatırlayın.

10- Bu yıl seyahatinizi gerçekten merak ettiğiniz TEK BİR ÜLKEYE YA DA TEK BİR ŞEHRE ayırın. Bu ülkeye ya da şehre gitmeden evvel orasıyla alakalı tüm bilgileri edinin. Gittiğinizde her türlü imkândan faydalanmaya ve orayı yaşamaya odaklanın.

11- Bu yıl işe giderken kullandığınız yolu haftada bir ( EN AZINDAN TEK BİR GÜN) değiştirin.

12- Bu yıl kıyafet stilinizi en azından TEK BİR GÜN değiştirin.

13- Bu yıl eski ve hoşlanmadığınız alışkanlıklarınızdan BİRİNİ usulca bırakın.

14- Bu yıl kazanmak istediğiniz TEK BİR YENİ ALIŞKANLIĞI hayatınıza usulca sokun ve arkasında durun.

15- Bu yıl sevdiğiniz ve size mutluluk veren TEK BİR AİLE FERDİNE sımsıkı sarılın ve ona ne kadar değer verdiğinizi ifade edin.

16- Bu yıl sizi üzen ve huzursuzluk veren TEK BİR AİLE FERDİNE mesafenizi koyun ve sizi ne kadar negatif yönde etkilediğini ifade edin.

17- Bu yıl enerjinizi tüketen TEK BİR MÜŞTERİNİZİ portföyünüzden çıkarın. Onun yerine daha iyi ve daha güzeline odaklanın.

18- Bu yıl sizi gerçekten memnun eden TEK BİR MÜŞTERİNİZİ ödüllendirin. Onunla çalışmaktan ne kadar keyif aldığınızı ifade edin.

19- Bu yıl kullandığınız ama memnun olmadığınız TEK BİR KELİMEYİ lukatınızdan kalıcı olarak çıkarın.

20- Bu yıl size enerji kaybettiren TEK BİR ORTAMDAN kalıcı olarak uzaklaşın.

21- Bu yıl size enerji verecek TEK BİR AKTİVİTEYE hayatınızda kalıcı olarak yer açın.

Bu maddelerin ne kadar basit olduğunu düşünmeyi bırakıp, bu yılın sonuna geldiğimizde “ yapılmayan ve tamamlanmayanlar” listemizin yerine bu maddeleri canlı kılmanın faydalı olacağına canı gönülden inanıyorum. Bu yıl SİZ AYAĞA KALKTIĞINIZ MÜDDETÇE her şey gönlünüzce olsun!

Didem Sezgin

Aşkla....

3 yorum:

  1. Özellikle 20. maddeyi ne çokk yapmak istedim :))
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. bu yıll bu yıll evett farklı olmalı bu yıl,eşimlede bazı konularda karar almıştık tamda bu yazı onun üstüne bu kadar uydu desem yeridir .hazırladığınız maddelerden bir kaçı nı okadar çok uygulamaya ve yaşatmaya ihtiyacım varki ama ne kadar başarılı olurum inanın bilemiyorum çok güzel bir paylaşımdı çok teşekkür ederim kendi adıma sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Umarım 2012 hepimiz için güzel olur, en kolayından başlamak lazım kararları uygulamaya eminim sonunda başarı olacaktır. Sevgiyle...

    YanıtlaSil

GÖZLERİNİ AÇTIYSAN YENİ GÜNE, GÜLÜMSE :)

INSTAGRAM bybucanni

 

KAÇ KİŞİ ONLINE